Κορυφαίες τάσεις κοσμημάτων 2023

Από την αρχαιότητα, τα κοσμήματα χρησιμοποιούνταν ως σύμβολο, ένδειξης πλούτου, κοινωνικής θέσης, ευημερίας και για καλλωπισμό. Καθώς οι καιροί άλλαξαν, τα κοσμήματα θεωρήθηκαν επίσης ως μια μορφή επένδυσης.

 Στη σύγχρονη εποχή, τα εκλεκτά κοσμήματα είναι απαραίτητο στοιχείο της μόδας και κάτι που όλοι αγαπούν να επιδεικνύουν σχεδόν καθημερινά. Έχουν επίσης συναισθηματική αξία και περνούν από γενιά σε γενιά ως οικογενειακά κειμήλια και ενθύμια.

Με την πάροδο των ετών και τη ζήτηση για εκλεκτά κοσμήματα, η βιομηχανία κοσμημάτων έχει γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη. Και η φετινή χρονιά δεν διαφέρει. Φέτος οι τάσεις της βιομηχανίας κοσμημάτων περιλαμβάνουν την αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών κοσμημάτων. Ακόμη υπάρχει αύξηση στη ζήτηση για πολυτελή κοσμήματα, διαμάντια και εξαιρετικούς, έγχρωμους πολύτιμους λίθους.

Οι τελευταίες τάσεις δείχνουν ότι τα στυλ κοσμημάτων από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 επιστρέφουν. Τα μαξιμαλιστικά κοσμήματα είναι επίσης τάση φέτος με όλους να επιθυμούν ένα στυλιστικό ύφος.

Τα δαχτυλίδια κοκτέιλ, τα κολιέ με εύκαμπτες αλυσίδες, τα σκουλαρίκια κρίκοι, τα πολλά δαχτυλίδια και βραχιόλια μαζί είναι σίγουρα στη μόδα. Ενώ τα διαμάντια είναι ακόμη οι κυρίαρχοι όσον αφορά τους πολύτιμους λίθους, οι έγχρωμοι πολύτιμοι λίθοι σε διάφορες αποχρώσεις και σχήματα δεν απέχουν πολύ.

Οι ειδικοί της βιομηχανίας λένε ότι μέχρι το 2024, θα υπάρξει αύξηση στη διαδικτυακή αγορά κοσμημάτων κατά 19,88 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι τάσεις της βιομηχανίας κοσμημάτων που πρέπει να δοκιμάσετε για το 2022-23.

Κάντε εντύπωση

Αν σας αρέσει να τραβάτε τα βλέμματα όταν μπαίνετε σε ένα δωμάτιο, σίγουρα θα σας αρέσει αυτή η τάση κοσμημάτων. Τα τολμηρά, μαξιμαλιστικά κομμάτια που κάνουν εντύπωση βρίσκονται στην κορυφή των charts. Περίτεχνα κατασκευασμένα κοσμήματα με διαμάντια και πολύτιμους λίθους, μοντέρνα σχέδια και μοτίβα, κοσμήματα πολλαπλών τεμαχίων, μικτά μέταλλα και χρώματα και ογκώδη στυλ είναι ο κανόνας φέτος.

Καλειδοσκοπικές αποχρώσεις

Τα κοσμήματα με χρωματιστούς πολύτιμους λίθους είναι στη μόδα φέτος. Σκεφτείτε πολύτιμους λίθους όπως τανζανίτης, ζαφείρι, τουρμαλίνη, οπάλιο, ρουμπίνι, σμαράγδι και άλλα. Οι φωτεινοί, σε χρώματα ουράνιου τόξου και καραμέλας πολύτιμοι λίθοι έχουν κατακτήσει τα κόκκινα χαλιά. Επιπλέον, τα κομμάτια με πολλαπλούς πολύτιμους λίθους είναι επίσης στη μόδα, αποτυπώνοντας μια σειρά καλειδοσκοπικών χρωμάτων.

Εκθαμβωτικά διαμάντια

Είναι γεγονός! Τα διαμάντια εξακολουθούν να είναι οι καλύτεροι φίλοι της γυναίκας. Φέτος τα κλασικά κάνουν comeback, τα κολιέ, τα σκουλαρίκια, τα δαχτυλίδια και τα βραχιόλια με διαμάντια, από τη δουλειά και τις περιστασιακές εξόδους μέχρι τις ειδικές βραδιές.

Και δεν είναι μόνο αυτό, τα διαμάντια σε κλασικά σχήματα όπως στρογγυλό, αχλάδι και princess κοπή είναι η περιζήτητη επιλογή για δαχτυλίδια αρραβώνων. Ψάχνετε για μια προσιτή εναλλακτική λύση στα διαμάντια; Η τέλεια επιλογή είναι ο μοϊσσανίτης. Γνωστός για τη λαπρότητα, τη φωτεινότητα και την ανθεκτικότητά του. Οι εργαστηριακοί μοϊσσανίτες είναι εξίσου ελκυστικοί με τα διαμάντια, ενώ παράλληλα δεν επιβαρύνουν την τσέπη.

Εκπληκτικά δαχτυλίδια με σφραγίδα

Αποδίδοντας μια ωδή στο παρελθόν, τα δαχτυλίδια με σφραγίδα επιστρέφουν φέτος. Κάποτε τα χρησιμοποιούσαν ως οικογενειακά οικόσημα ή για τη σφράγιση επίσημων εγγράφων. Τώρα τα δαχτυλίδια αυτά γνωρίζουν μια αναγέννηση του στυλ. Ενώ έχουν ακόμη αυτή την παλιά γοητεία, τα δαχτυλίδια σφραγίδες διαθέτουν τώρα και πανέμορφους πολύτιμους λίθους.

Όμορφα μαργαριτάρια

Μπορεί να έχετε ακούσει τον όρο “Pearlcore” να κάνει το γύρο του κόσμου όταν πρόκειται για κοσμήματα και τάσεις της μόδας. Λοιπόν, πρόκειται για τον συνδυασμό μαργαριταριών με τις καθημερινές σας εμφανίσεις. Έτσι, αν σας αρέσει να τρυπώνετε στο κουτί με τα κοσμήματα της μαμάς ή της γιαγιάς σας για τα κλασικά μαργαριτάρια, είσαστε ακριβώς στην τάση. Οι αλυσίδες μαργαριταριών, τα μακριά μαργαριταρένια σκουλαρίκια και τα μαργαριτάρια σε συνδυασμό με άλλους πολύτιμους λίθους είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στα κοσμήματα φέτος.

Αναδείξτε τις αλυσίδες

Με τις φετινές τάσεις στα κοσμήματα να αφορούν τον μαξιμαλισμό, τα statement κολιέ και τα τολμηρά chokers είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Στις πασαρέλες έχουν παρουσιαστεί ογκώδη κολιέ με αλυσίδες σε χρυσό χρώμα. Επιπλέον, στη μόδα είναι και οι αλυσίδες με διαμάντια.

Πολλά μαζί

Αν θέλατε ποτέ να επιδεικνύετε περισσότερα από ένα κοσμήματα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή! Τα βραχιόλια και τα δαχτυλίδια που φοράτε πολλά μαζί είναι μια άλλη σούπερ δημοφιλής τάση. Τα πολλά δαχτυλίδια και βραχιόλια σε διαφορετικά μέταλλα και με διαφορετικούς πολύτιμους λίθους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια μοναδική, εξατομικευμένη εμφάνιση.

Διαφορετικά κολιέ

Γιατί να φορέσετε μόνο ένα κολιέ όταν μπορείτε να φορέσετε περισσότερα; Για άλλη μια φορά, σύμφωνα με τις τάσεις statement-making για φέτος, τα πολλά κολιέ επιστρέφουν. Συνδυάστε κολιέ σε διαφορετικά μήκη με μοναδικά μενταγιόν, πολύτιμους λίθους και συνδυασμό μετάλλων για να δημιουργήσετε ένα στυλ που σας εκφράζει.

Οι κρίκοι είναι εδώ

Αγαπήσατε τη μόδα των δεκαετιών του ’80 και του ’90; Τότε, σίγουρα θα λατρέψετε αυτή την τάση κοσμημάτων. Οι κρίκοι με ρετρό έμπνευση έχουν επιστρέψει και ήρθαν για να μείνουν. Οι κρίκοι σε απλό μέταλλο ή διακοσμημένοι με χρωματιστούς πολύτιμους λίθους έχουν κατακτήσει τον κόσμο της μόδας και των κοσμημάτων.

Πηγή: https://veneticomagazine.gr/